Hjem » Nyheder » KONFIRMATION 2023

Find inspiration her til konfirmation 2023 – og få den smukkeste borddækning

Er I ved at planlægge konfirmation 2023?

Der er mange detaljer som skal falde på plads til en konfirmation. Festen og borddækningen er blandt andet én af dem. Vi vil gerne hjælpe jer lidt på vej her…

Hvad skal i vælge af farver & stel?

Der kan være mange ønsker til farverne på bordet til en konfirmation.

Det kan være de små detaljer, der skaber forskellen og dermed giver et bord, der afspejler konfirmandens personlighed.

Start med det udtryk I ønsker at skabe. Skal det være stilrent i hvide elegante toner og med guldbestik? Skal det være casual og rustikt med stentøj og sølvbestik. Eller skal I gå all in på farvede glas og et mix af flere stel?

Tænk over hvor mange elementer, der skal være på jeres bord? Mange undervurderer effekten af farvede glas eller tallerkner, der er med til give bordet et unikt udtryk. Blomster på bordet er altid en vinder, men en del af pynten er også borddækningen.

lotus tallerken i stentøj rosa farvet tallerken
Lotus stel i pastelfarver rosa og nude
Pastelfarvede borddækning til konfirmationsbordet, lysegul hørserviet og lyserødt stel

Borddækning forår med nature stel og blomster
borddækning med nature stel og guldbestik
Nature stel konfirmationbord med rosa serviet

Nature stellet med rosa serviet er smukt til forårsblomster – man kan nemt vælge andre glas og serviet og gøre det mindre feminint og mere rustikt.

Hvornår skal det senest bookes?

Det er vores erfaring at i Januar bookes de fleste konfirmationer ind – særligt stolene bliver hurtigt udsolgt. Har i ikke det hele på plads, men I ved at I gerne vil booke stolene – kan man starte der, og tilføje f.eks. stel og glas senere hen. Nogle varer er der ikke uanede mængder af – så har I set jer lun på noget, så få det bestilt med det samme. I kan nedjustere mod pengene retur op til en måned før – op til -10 kuverter. Så book til de inviterede – og meld tilbage i god tid, så vi har en mulighed for at leje det ud til anden side, hvis I alligevel ikke bliver så mange. 

Konfirmationsbord med farvede glas i Bordeaux og rosa
Konfirmations inspiration til bordet med. rosa glas
Borddækningen med farvede glas til konirmation
Borddækning med hvidriflet stel og koralfarvet serviet

Min datter vil gerne have et feminint bord til sin konfirmation, men ikke lyserødt. Hvilke muligheder er der?

En lyserød konfirmation er der nogen piger som drømmer om, men rigtig mange vil helst ikke have for meget af det lyserøde, bare lidt. Vi har mange muligheder for at kunne hjælpe jer her. Prøv at se på vores farvede vandglas fra Anna Von Lipa “big confetti” sammen med de smukke rosaline vinglas. Hertil kan i sætte det sammen med et keramik stel, for et mere rustikt look eller vælge det klassiske smukke og elegante stel fra Royal Copenhagen. En hørserviet gør virkelig en forskel, og giver jeres bord et fuldendt look. Servietten kan være rosa, men de andre farver vi har er mindst ligeså fine dertil. Prøv at leg med tanken om at rosa kun skal være en lille detalje og lad det være rosa toner der går igen, med lidt kant. Jeres bordkort kunne eksempelvis også være med rosa skrift eller en lille blomst på tallerknen i rosa nuancer og som matcher jeres valg af glas.

Hvordan laver jeg et cool bord til min søns konfirmation?

Mange konfirmander har ofte et ønske om et “cool” bord til deres fest. Dette kan gøres på mange måder. Et enkelt glas på bordet i en farve kan gøre en stor forskel. Vores grønne og grå vinglas er meget populære til konfirmationer. Hertil vores Churchill stel i hvid porcelæn med sølvbestik til. En anden mulighed for andet mere rustikt look kunne være vores nature stel i keramik. Sæt en hørserviet til i sand, lysegrå eller natur. Virkelig smukt enkelt, personligt og ikke mindst cool. Nature stellet er virkelig taknemmeligt at sætte pynt til. Det passer næsten til alt og er så nemt at style til et smukt konfirmationsbord.

Konfirmationbord cool rustikt drengekonfirmation
KOnfirmationsbord inspiration dreng

Hvad gør vi med bordkort, blomster & lys?

Der er mange penge at spare ved at lave bordkort selv og så er det også dejligt at slå sig løs i det kreative univers. 

Vi har indkøbt bl.a. vandfarver og papir i Søstrene Grene. Papiret er 160 g. og kan gå i printeren. Print i en flot skrifttype og skær bordkortene op bagefter. Herefter kan man sætte lidt farve på eller lave noget andet som giver dem et personligt præg. Vandfarve er flot til at lave lidt farvelag på der lægger sig ovenpå hinanden. Brug evt. farver som servietter eller glas, så farven går igen. Man behøver ikke ramme den eksakt samme farve.

Transperant papir er også fint at printe på og lidt anderledes. Lad papiret tørre efter print – har du et stempel er det også sjovt at eksperimentere med. 

Brug bånd eller snor til servietterne eller sæt en lille tørret blomst i et hul i bordkortet eller placer den på servietten. Der er mange muligheder. Se her hvad vi har forsøgt os med. 

sage stentøj keramik i mint farve med hvid serviet og sølvbestik
Bordkort lavet med akvarel med lyseblå serviet
menukort dit konfirmation med stempel
lotus stel i keramik med tørret blomst som bordkort
konfirmations bordkort med tørret blomst
Bordkort på mintfarvede tallerken i stentøj
Bordkort til konfirmation med tassel

Glas flasker er nemme at sætte blomster i og kræver ikke at du er florist. Mange vælger udtrykket “En markbuket”, som er utrolig smuk og en casual løsning, der ikke er så højtidelig. Køb enkelte fine blomster, eller afskåret bunder. Find eventuelt noget grønt i naturen og sæt til. Der skal ikke meget til. Lav ikke buketterne for høje og tætte så man ikke kan se hinanden ved bordet. Det er også meget moderne med de blomster der ligesom falder ned over vasen eller flasken, så man bedre kan udnytte bredden. Glasflaskerne kan I leje hos os, og de kommer i et miks af størrelser, så jeres bord får et flot udtryk i variationerne. Vi har både klare flaskevaser og brune. Vælg enten et mix eller en af slagsen.

Køb lys i forskellige farvetoner eller en enkelt farve. Der er mange flotte lys at få – overvej når du køber hvor lang brændtid de har. De fleste har 8 timer. Holder i fest i telt kan det nogen gange være en ide at benytte sig af vores LED lamper i stedet. Da vinden i telt kan forekomme og reducere brændtid samt at lysene løber kraftigt. Et andet ide er at købe en lys skræller. -så kan i nemt tilpasse lysene så de passer i stagerne – hvis der er behov for det. Hos os kan i leje både vintage lysestager i messing og sølv eller vores egne “TABLE” en mere minimalistisk design stage. Ønsker i ikke levende lys på bordet kan vi anbefale vores LED lamper i sølv eller messing. De er opladt når i modtager jeres ordre, og har en brændetid på 8 timer på en opladning. 

Kan vi selv dække bordet? Kan i hjælpe os?

Det tager altid længere tid end man regner med. Vi vil altid gerne hjælpe med at dække jeres bord. I kan altid sende os en forespørgsel på pris om dette.

Men ja. Selvfølgelig kan I selv dække et smukt bord. Start med at rette stole til, så der er lige plads mellem alle gæster. Skal der være tallerkner på bordet, når gæsterne sætter sig, så ret dem til først. Byg derefter bordet op med bestik og dernæst glas. Skal vinglas og vandglas stå på en lige række er helt op til jer. Der er ingen facitliste. Vent altid med at sætte blomster og servietter på bordet til sidste øjeblik, så det hele står friskt når jeres gæster ankommer. Husk at hvis alle jeres retter bliver anrettet, så er der ikke en tallerken på bordet, når gæsterne sætter sig. Bordet/kuverten kan derfor godt se lidt “tom” ud. Læg her en foldet hørserviet, evt. med et bordkort eller et menukort.

Hvad koster det pr. Kuvert?

Prisen pr. Kuvert afhænger stort set altid af jeres menu. Hvor mange retter i skal have?

Hvis vi tager udgangspunkt i en almindelig menu; forret, middag & dessert. Hertil rødvin, hvidvin, vand, bestik til alle retter og en hørserviet, så ligger kurvertprisen på 100 kr. pr. kuvert. Skal i have buffet og nøjes med to sæt bestik er prisen 84 kr. pr. kuvert.

Ønsker du at vi skal tage opvasken for jer, er prisen 1,75,- pr. del. Det eneste I skal gøre når festen er forbi, er at afskylle servicen for madrester. Så tager vi os af resten. Har i lejet et lokale er der som oftest en industriopvasker – er det ikke tilfældet vil vi anbefale at bestille opvask.

Har i spørgsmål til hvor meget det koster at leje service til jeres konfirmation, så send os en forespørgsel under “bestil”. Her kan i nemt selv ligge jeres ønsker i kurven. Total prisen vil fremgå af jeres indkøbskurv. Dog beregner vi en evt. fragtpris samt ønske om opvask efterfølgende, når i modtager et tilbud fra os.

Skal vi LEJE forret, MIDDAGS og desserttallerken?

Har i serveringsfolk på og kan de nå at vaske forretstallerkenen op – kan man med fordel spare den som desserttallerken og benytte forretstallerkenen igen. Det kommer selvfølgelig an på retterne, og måske man skal bruge en skål til dessert. En god anbefaling fra vores side er altid at bestille 1-2 kuverter extra – just in case.

Hvad er smukkest? Sølv eller guldbestik?

Uh svært spørgsmål. Begge kan virkelig noget specielt. Prøv at se på vores billeder under hvert produkt. Her får en i god fornemmelse for hvad der virker bedst for jer. Guldbestikket er ikke nødvendigvis et mere eksklusivt look. Det kommer helt an på hvad der sættes til af stel.

HVORDAN FOLDER VI SERVIETTERNE?

Der er altid masser af inspiration at finde på nettet. Knudeservietten er utrolig populær – vi har lagt en video op her.

Hvor skal vi holde vores fest? TELT I HAVEN eller ude?

Der er mange der vælger at holde deres konfirmation hjemme, hvis man har pladsen til det. Nogle lejer et telt i haven og andre forvandler deres hjem til en fest. Men en konfirmation der holdes udenfor hjemmets fire vægge, behøver ikke at være upersonligt. Der skal så lidt til, som i selv nemt kan gøre ved at leje hos os. Det kunne være farvede glas, smukke lysestager og vores flaskevaser. Find nogle produkter der har lidt kant, og som kan skabe det personlige til udlejningslokalet eller den venue i har lejet. Husk at de små detaljer gør forskellen og kan ændre på hele oplevelsen.

Hvor lang tid inden kan vi afhente vores ordre, hvis konfirmationen er på en helligdag?

Vi vil gerne gøre det så let for jer som muligt. Derfor kan i afhente jeres ordre i god tid. I modtager søndagen før jeres fest en mail med afhentnings – eller leveringsdetaljer. Skal I afholde jeres konfirmation allerede om fredagen kan i afhente torsdag, så i kan få dækket et smukt bord og har tid til at folde servietter osv. Vi aftaler også her, hvornår I vil aflevere, eller få afhentet ved bestilling af fragt – så det passer med jeres andre planer – bliver et evt. telt taget ned søndag er det smart at få booket retur søndag så i kan afl. samme dag.

Kan vi bestille levering & afhentning af vores ordre?

Ja det kan I sagtens. Mange vælger denne løsning, da tiden oftest er knap i dagene op til. Send os en adresse og ønsker til levering og afhentning, så forsøger vi altid at imødekomme dette. Prisen afhænger af volumen på jeres ordre, og den kørselstid/km vi har til/fra jer og vores lager.

KAN VI KOMME OG SE TINGENE?

I må altid gerne komme og se tingene og dække jeres bord. Ring eller send os en mail og lav en aftale. I kan evt. noget tiltænkt pynt med eller ha nogen ideer eller farver i tankerne.

Vi håber at vi har besvaret nogen af de spørgsmål I kunne sidde med og er blevet inspireret til at gå i gang med jeres planlægning.

xx Cecilie og Camilla

Se også de tidligere indlæg med konfirmationsideer her.

Scroll til toppen
Kurv